И Каракачанов не поиска оставката на Симеонов

Валери Симеонов пак обвини медиите, че вадят думите му от контекста

И Каракачанов не поиска оставката на Симеонов

Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов не поиска оставката на колегата си Валери Симеонов след Коалиционния съвет днес. Това стана ясно на брифинг след срещата, на която не присъства лидерът на „Атака” Волен Сидеров заради липса на позиция от страна на ВМРО.

„Една оставка в момента означава да съборим правителството, за мен това не е решение”, каза Каракачанов. Той обясни, че това означава БСП и ДПС да се върнат на власт. 

„Упрекът не е към децата, Валери Симеонов не е изрод, Валери Симеонов има инвалид в дома си”, каза Симеонов по повод думите си срещу майките на деца с увреждания.

По думите му се вижда, че децата имат недъзи и не е нормално майките да ги държат на дъжд и на студ.

Симеонов коментира, че репликата му е извадена от контекста и обвини медиите за това. „Трите големи телевизии започнаха в събота сутринта с надпис на новината „кресливи майки на уж болни деца”, но аз не съм го казал, между тях има тринайсет думи”, оправда се вицепремиерът на НФСБ. Той каза, че трябва да се прочете внимателно какво е казал.

„Тези майки получиха 150 млн., те реално получиха каквото искаха”, каза още Симеонов.  

Каракачанов добави, че още от първия ден протестът на майките е политически експлоатиран.

Оставката на вицепремиера Валери Симеонов беше поискана само от лидера на "Атака" Волен Сидеров. Предишните дни премиерът Бойко Борисов също каза, че няма да се стигне до оставка, тъй като това означава да падне правителството и хаос в държавата. 

Коментари: 0