И Варна връща на държавата акциите от Пловдивския панаир

Това се случсва след решение на изпълнителната комисия на ГЕРБ

И Варна връща на държавата акциите от Пловдивския панаир

И община Варна ще се откаже от акциите си в Международен панаир – Пловдив безвъзмездно в полза на Министерството на икономиката. Това възложи изпълнителната комисия на ГЕРБ на кмета на Варна Иван Портних и на групата общински съветници на ГЕРБ.

Решението за връщането на дяловете на държавата ще бъде обсъдено и прието на сесия на варненските общинари на 2 май. Така ще бъде пресечена схемата, при която държавата прехвърля на Пловдив 20.63% от акциите, а на Варна - останалите 29%, след което Варна да размени тези акции за т.нар. "Дупката" в центъра, която е собственост на Георги Гергов.

Бизнесменът щеше да придобие почти 80% от Панаира и да може безпроблемно да увеличава капитала и да се разпорежда еднолично с дружеството.

Мотивите за днешното решение на ГЕРБ са „продължаване на действията за консолидация на държавната собственост в Международен панаир – Пловдив и париране на опитите за дискредитиране на партията“, съобщава пресцентъра на ГЕРБ.

Вчера такова нареждане със същите мотиви получиха кмета на Пловдив Иван Тотев и общинарите от ГЕРБ. Схемата с дяловете на Панаира бе предложена от кабинета "Борисов 2", а първоначално Тотев и ГЕРБ-Пловдив бяха против идеята. След изборите градската организация на партията на Борисов промени позицията си, а общинарите в града приеха решението. Част от намерението беше и построяване на опера на територията на Панаира. 

Коментари: 0