И Volkswagen отчете свиване на продажбите през септември

Компанията отчита спад от 18,3% спрямо септември 2017 г.

И Volkswagen отчете свиване на продажбите през септември

Снимка: Pixabay

Германският автомобилен гигант Volkswagen е продал значително по-малко коли през септември, когато влязоха в сила новите правила за отделяните емисии, предаде ДПА. Основната марка VW e продала 485 000 коли в световен мащаб през септември, което е спад с 18,3% спрямо същия месец на 2017 година, посочи компанията днес в централния си офис в северния град Волфсбург. 

Причината за силния спад е въвеждането на Световната хармонизирана процедура за тестване на леки автомобили (WLTP) през септември.

В Китай Volkswagen отчита спад на продажбите с 10,5% до 277 800 коли за същия период основно заради несигурността сред потребителите какво ще бъде въздействието на митата за колите и частите от САЩ. В САЩ пък спадът на продажбите на германския концерн е 4,8 на сто до 30 600 автомобила. 

През последните 9 месеца, благодарение на изключително силното начало на годината, Volkswagen е продал 4,6 милиона автомобила по света, което е увеличение с 2,9 на сто спрямо същия период на 2017 година.

Volkswagen не е единствената автомобилна компания, която отчита спад в продажбите на коли през септември. Вчера Daimler обяви, че отчита спад с 8,2% през септември. Това е четвърти пореден месец за Daimler, в който продажбите на коли намаляват. Причината е новите стандарти, които влязоха в сила от 1 септември. 
Коментари: 0