IBM купува консултанта в облачните изчисления Taos

Клиентите на Taos включват Target, Netflix и Sephora и др.

IBM купува консултанта в облачните изчисления Taos

Снимка: Unsplash

IBM планира да купи Taos Mountain LLC, която предоставя бизнес услуги за прехвърляне на IT инфраструктура в „облака“. Сделката трябва да бъде приключена през първото тримесечие на 2021 г, съобщава Wall Street Journal. Сумата ѝ не беше оповестена.

Придобиването на Taos, което e деветото за IBM, откакто Арвинд Кришна пое поста изпълнителен директор през април 2020 г., е допълнително потвърждение, че водещият американски доставчик на компютърни услуги възнамерява да се съсредоточи върху хибридните облачни изчисления и изкуствения интелект.

Taos, основана през 1989 г., съветва компаниите как да прехвърлят своята IT инфраструктура от вътрешни сървъри към облака. IBM отбелязва, че клиентите на фирмата, която ще придобие, включват Target, Netflix и Sephora и др.

Компанията има партньорства с водещи облачни услуги, включително Amazon Web Services (AWS), Google Cloud Platform и Azure на Microsoft. Решението да бъде закупена от IBM, която също предоставя облачна инфраструктура за бизнеса, бе предизвикано отчасти от партньорствата на Taos, каза Джон Грейнджър, главен оперативен директор на IBM Global Business Services, който отговаря за иновациите в облака в компанията.

Придобиването на компанията ще даде на IBM достъп до техническия опит на Taos в областта на миграцията и проектирането на информационни системи, каза Грейнджър.

В момента Taos има около 600 служители в САЩ и Канада. Компанията има офиси в Бостън и Сан Диего. Тя ще работи като независим отдел на IBM през следващите няколко години след приключване на сделката, но с течение на времето се планира интеграция с други услуги на компанията, каза Грейнджър.

Коментари: 0