Икономът – рицар на перфектността

Богатите стават все по-богати и нуждата от хора, които да се грижат за тях, се увеличава

Икономът – рицар на перфектността

Снимка: The International Butler Academy

768 ~ 2 мин. четене

Прилежно бяла яка, грация във всяко движение, усет към детайлите, ненадминати обноски, прибори, сервирани с помощта на линия, за да се гарантира прецизност, покривка без нито една гънка и обслужване по всяко време на деня. Така бихме описали работата на икономите с години опит в палатите на кралски особи.

Днес не е нужно да притежаваме титла, за да се възползваме от привилегията да имаме собствен асистент в управлението на домакинството.

Умните хора наблюдават тенденциите и въз основа на тях изграждат бизнеса си. Най-вероятно проф. Робърт Уенкес също е забелязал движението на капитала в световен мащаб и това му е помогнало на осъзнае, че има недостиг на обслужване за най-богатите. Той самият е работил като иконом и личен асистент повече от 16 години, преди да стане консултант на някои от най-богатите семейства и компании в света. Точно защото е усвоил

тънкостите в професията

благодарение на години опит, решава да ги предаде на хора от всяка възраст, като най-младият му ученик е бил на 18 г., а най-възрастният – на 68 г.

The International Butler Academy в Нидерландия е първата академия за икономи и се слави с иновативни методи, голям интерес от различни точки на света и прекрасното имение, простиращо се на 7 500 кв. м., което обитават обучаващите се.

Таксата е 14 500 евро и покрива курс от 10 седмици, през които кандидат-икономите минават през различни изпитания и се учат как да покриват нормативи - 10 минути за нареждане на маса и приготовления за цялата трапезария, 7 минути за безупречно изгладена риза, 3 минути за преобличане и придобива на необходимата визия. За последното най-добрият резултат в историята на академията е 1 минута и 23 секунди и се държи от жена.

Истинското обслужване

идва от сърцето, казва основателят на академията проф. Уенкес. Неговите ученици споделят страстта му към професията и това се вижда в отношението им към детайлите и бляскавите церемонии по дипломиране. Сълзите от радост са естествен елемент, чувството за изминат дълъг път и отварящи се широко врати - също.

За разлика от повечето училища, академията разполага със собствен имот - имението Huize Damiaan, което също има история. Основано е през 1892 г. като манастир и действа до 2014 г., когато Уенкес го купува. След година, прекарана в процеси по реставрации, Huize Damiaan сега е най-голямото частно имение в Холандия. Важното за обучаващите се икономи е, че имотът се използва само за техните професионални нужди.

Коментари: 0