Има ли шанс България да спечели \"Евровизия\"?

Финалът е днес от 22:00 часа българско време

Има ли шанс България да спечели \

Българският представител на „Евровизия“ Поли Генова се класира за финала на конкурса, който ще се проведе днес в Стокхолм. След брилянтно изпълнение на песента “If love was a crime”, българската изпълнителка премина на последния етап, въпреки оспорваната конкуренция с представители на още 17 страни.

Това е вторият път в историята на участието на страната ни в конкурса, когато българска песен отива на финал. През 2007 г. България отново постигна този успех, когато Елица Тодорова и Стоян Янкулов (Стунджи), се класираха на 5-о място с песента „Вода“.

Припомняме, че регламентът на конкурса не позволява да гласуват страните, които имат представител на конкурса. Поли може да бъде подкрепена от всички държави, които участват в конкурса, без България, както и от българите, живеещи в чужбина.

Но дали има реален шанс Поли да спечели „Евровизия“? Тя няколко пъти се е явявала на конкурса и това й дава голямо предимство - тя наистина е подготвена и това се видя на сцената. Поли е премерена, със самочувствие и умело показва силните си страни, без да прекалява.

Освен гласуването със СМС, 50% тежест в класирането има и журито, което в много случаи, както знаем, избира свой фаворит на геополитически принцип. За най-големите конкуренти на българската се спрягат Русия, Украйна, Австралия, Швеция, Франция, Италия, Армения, Малта. 

Според букмейкърските прогнози Поли Генова влиза в топ 5 на финала тази вечер. Нейното изпълнение ще бъде осмо поред. Коефициентът за победа на България към момента е 66/1. Видеото на песента "If love was e crime" е гледано в YouTube близо 3 млн. пъти. 

Независимо дали ще спечелим, ние трябва да бъдем щастливи, че имаме едно достойно представяне. Трябва да се зарадваме на собствените си таланти и да се гордеем с тях.

Успех, Поли! 

Коментари: 0