Imperia Mobile вече е Upnetix

Компанията планира 60% ръст на персонала си през 2017 г. и навлизане на пазарите в САЩ и Близкия изток

Imperia Mobile вече е Upnetix
Българската технологична компания Imperia Mobile, която за по-малко от 2 години се позиционира категорично на българския и източноевропейския пазар като лидер в мобилните разработки, се ребрандира и променя юридическия си статус.

Компанията се преструктурира в акционерно дружество и ще се казва Upnetix. Тя продължава развитието си като цялостен доставчик на софтуерни иновации за корпоративния сектор. Новата форма на акционерно дружество се оказва и най-подходяща за планирания растеж и международни партньорства.

Пазарният лидер в мобилните разработки отчете близо 2 млн. лв. годишен оборот, или 800% финансов ръст за 2015-2016 г. През този период компанията увеличи служителите си петкратно, като към момента броят им е над 100. 

През 2017 г. Upnetix планира удвояване на оборота и 60% ръст на персонала си, а в следващите 2-3 години – отваряне на офис в Западна Европа, както и навлизане на пазарите в САЩ и Близкия изток. 

"Нашата мисия е да помагаме на компаниите да превърнат софтуерната иновация в конкурентно предимство чрез технологичната ни експертиза и индивидуални решения", коментира главният изпълнителен директор Радослав Гайдарски.

Imperia Mobile е създадена от  успешните предприемачи Мони Дочев и Доброслав Димитров през май 2015-а. Към момента компанията е създала над 50 успешни софтуерни проекта за повече от 30 клиента в Европа, Северна Америка и Близкия Изток. 

Сред тях са приложение за градска мобилност с 2 милиона потребители в САЩ, мобилно приложение за европейски телеком, специализирана система за разплащания за един от 3-те основни Интернет доставчика в Индия и уеб платформа за здравни услуги в Европа и Азия. 
Коментари: 0