„Инерком” обжалва решението на КЗК за ЧЕЗ

„Очакваме бързо и справедливо решение от страна на ВАС”, каза Милена Стоева, председател на Съвета на директорите на компанията

„Инерком” обжалва решението на КЗК за ЧЕЗ

Снимка: Economic.bg/Красимир Сварков

„Инерком България” обжалва решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), която преди седмица забрани на компанията да купи електроенергийното дружество ЧЕЗ. Това става ясно от официално съобщение на "Инерком", собственост на Гинка Върбакова.

„Днес, 30 юли 2018 г., в законоустановения срок, "Инерком България" депозира жалба във Върховния административен съд срещу решението на Комисията за защита на конкуренцията от 19 юли 2018 г, с което на компанията бе забранено да придобие българския бизнес на CEZ”, гласи позицията.

От „Инерком” добавят, че внимателно са се запознали с мотивите на КЗК и са анализирали негативното решение на антимонополния орган.

„Очакваме бързо и справедливо решение от страна на ВАС”, каза Милена Стоева, председател на Съвета на директорите на „Инерком България”.

На 19 юли КЗК излезе със становище, че „Инерком” не може да купи бизнеса на ЧЕЗ, тъй като това може да доведе до засилване на господстващото положение на обединената група.

Комисията за защита на конкуренцията забрани на компанията на Гинка Върбакова да купи групата „ЧЕЗ България“ ЕАД, защото според регулатора е налице "хоризонтално припокриване между дейностите на участниците в концентрацията на пазара на производство и доставка на едро на електрическа енергия от фотоволтаични централи". Със фотоволтаици се занимава и фирмата на Гинка Върбакова.

Коментари: 0