Infiniti пуска нов модел

За сметка на него компанията се отказва от друг

Infiniti пуска нов модел
560 ~ 1 мин. четене
Японският автомобилен производител Infiniti добавя нов модел към продукцията си. Q50 се очаква да се пусне в продажба през 2016 г. 

За сметка на новия модел, компанията се отказва от седана Q40, като освободеното от него място на конвейра ще бъде заето от компактния хечбек Q30, чиято премиера ще се състои на автосалона във Франкфурт.

През 2016 г. се очаква и стартирането на продажбите на купето Q60, което е изградено на базата на седана Q50. Предвестникът на двувратката бе представен на изложението в Детройт през януари. Той е оборудван с нов 3,0-литров V6 двигател с две турбини. 

Купето ще бъде оборудвано и с нов турбомотор с обем 2,0-литра, или добре познатият двигател на Mercedes-Benz с 214 к.с. При седана Q50 той работи в комбинация със 7-степенна автоматична скоростна кутия. 

От септември тази година компанията пуска на пазара и обновения QX50, който се отличава с редица промени в дизайна и удължено междуосие. Месец по-късно ще излезе големият кросовър QX80 във версия Signature Edition, а през ноември - Q70 в нова модификация Premium Select Edition.

Infiniti планира да покаже на автосалона през януари догодина обновеният кросовър QX60, чиито продажби заедно с тези на другите два нови всъдеходни модела ще стартират през пролетта на 2016 г. 
Подкрепи Economic.bg