Инвестират 1,5 млн. лв. в добив на подземни богатства

Те ще бъдат разпределени в 4 общини

Инвестират 1,5 млн. лв. в добив на подземни богатства
4163 ~ 1 мин. четене

Близо 1,5 млн. лв. ще бъдат инвестирани в добиване и проучване на подземни богатства в четири общини, съобщиха от правителствената информационна служба.

ЕТ „Инерт-94-Цветелин Петров” ще добива пясъци и чакъли за добавъчни материали в строителството от находище „Антената” в Столична община. Правителството предостави концесията за срок от 35 години, като през този период дружеството ще вложи 1 179 000 лв. в добива. Очакваните концесионни плащания за целия период ще надхвърлят 1 386 000 лева, като половината от тях (без ДДС) ще постъпват в общинския бюджет.

„Дънди Прешъс Металс Крумовград” ЕАД получава две тригодишни разрешения за търсене и проучване на метални полезни изкопаеми в площите „Лада“ и „Ярило” в община Крумовград. Дружеството ще инвестира минимум 141 100 щатски долара в геолого-проучвателните дейности. Стойността на мероприятията по опазване на околната среда за срока на договорите е 4000 щатски долара.

„Насипни Материали“ ЕООД ще проучва строителни материали в площта „Осище“, разположена в землището на с. Потоп, община Елин Пелин. Разрешението се предоставя за срок от една година, като през този период дружеството ще вложи близо 130 хил. лв. в проучвателните дейности. Предвидени са и 15 000 лева за опазване на околната среда.

В площта „Вела“, разположена в землището на Вълчедръм, „Катерина - Г и М“ ЕООД ще проучва за срок от една година възможността за добив на строителни материали. Предвидените инвестиции надхвърлят 29 хил. лева, а мероприятията по опазване на околната среда са близо 3 хил. лева.

Подкрепи Economic.bg