Искров и Мавродиев са опасни за финансовата ни система

ГЕРБ сключи сделка по законите на мафията, заяви Георги Кадиев от БСП

Искров и Мавродиев са опасни за финансовата ни система

Снимка: БГНЕС

204 ~ 1 мин. четене

„Иван Искров и шефът на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев са опасни за финансовата система на България. Те я изяждат отвътре“. Това заяви депутатът от БСП Георги Кадиев в сутрешния блок на bTV. По думите му ГЕРБ ги пази, за да не признае грешката си. „Не разбирам как не виждат колко е вредно това за България“, отбеляза той.

„Преназначението на Иван Искров за шеф на Черноморската банка от ГЕРБ предизвика отвращение у мен. Това действие принизява партията и показва, че е зависима от шефа на БНБ. По този начин се купува мълчанието на Искров. Това е сделка по законите на мафията“, категоричен е Кадиев.

Според него хората, които сключват сделката имат връзка с КТБ. „Не може хора, които са компрометирани, да бъдат изпратени на някакви позиции. Това компрометира и самото правителство и показва двойният аршин в страната. Има някакъв умисъл в това нещо“, смята депутатът от БСП.

Той отрече да има нещо срещу Стоян Мавродиев. „Просто искам институцията да работи. В момента тя е разпокъсана на парче и не работи. Финансовият надзор не си върши работата по отношение на КТБ“, обясни още Георги Кадиев.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"

Подкрепи Economic.bg