Историята на българчето, което се роди докато изригва вулканът Анунг

Тя се казва Аурора, а баща ѝ е индонезиец

Историята на българчето, което се роди докато изригва вулканът Анунг
2192 ~ 1 мин. четене

Тази седмица, докато в Бали изригваше вулканът Агунг, българката Петя Белевска, която от години живее на острова, роди здраво момиченце. Малката Аурора се е родила на 27 ноември сутринта на фона на нарастващата тревога от изригването на вулкана.

„Когато бяхме в родилната зала, съобщиха, че е изригнал вулканът. Попитах докторът какво ще правим, а той ми каза: „Ние с теб стоим тук, защото сега имаме много важна работа”. Нямаше абсолютно никаква паника, сестрите бяха перфектни, всички си свършиха работата подобаващо”, разказа пред NovaTv Петя.

Във вените на малкото момиче тече не само българска кръв. Тя е чакано бебе в семейството за Петя и индонезиеца Деде, с когото са женени от 5 години.

На остров Бали вярват, че всяко дете появява на бял свят орисано. Не е случайно, че Аурора е родена под огнения знак на Петела и с изригването на вулкан. По традицията на острова плацентата се дава в глинен съд след раждането.

Тя може да бъде пусната в океана, да е закопана в земята или до свещено дърво. Петя е решила да я пусне в океана, защото по възрастни хора я посъветвали така. „Аурора е родена в знака на огнения петел и с вулкана, прекалено много огън й се събира в характера и ме посъветваха да я пусна в океана, за да се балансира”, разказа Петя.

Семейството спазило ритуала и отишло до храма Танах Лот, който се извисява насред самия океан. Така две стихии огън и вода ще съпътстват Аурора в живота й занапред.

Подкрепи Economic.bg