Италия също затвори нощните барове и дискотеки

Въвежда се и задължително носене на маски от 18 до 6 ч. в някои открити райони

Италия също затвори нощните барове и дискотеки

Снимка: Unspalsh

От днес нощните барове и дискотеки в Италия отново са затворени заради увеличаващия се брой на новозаразени с коронавирус. Нощните заведения, включително и плажните клубове, ще останат затворени до началото на септември, заяви здравният министър Роберто Сперанца, предава Reuters.

Въвежда се също така и задължително носене на маски от 18 до 6 ч. в районите близо до барове и ресторанти, и на местата, където има голяма вероятност за събиране на хора.

Връщането на част от ограничителните мерки се налага заради увеличаващия се брой на новозаразени в страната. „Нашият приоритет трябва да бъде откриването на училищата през септември, при пълна безопасност“, написа здравният министър Роберто Сперанса във Facebook.

Сперанса в събота призова младите хора да бъдат възможно най-предпазливи, тъй като „ако заразят родителите, бабите и дядовците си, те рискуват да създадат реални щети“.

Правителството държеше клубовете отворени, въпреки нарастващата критика, че привличат големи тълпи и че социалното дистанциране не се спазва, както и че не се носят маски.

Новината за затварянето на нощните клубове в Италия идва няколко дни след като и Испания обяви, че отново затваря всички барове и дискотеки заради увеличаващия се брой на новозаразени с Covid-19.

Коментари: 0