ИТН изненада и раздразни потенциалните си партньори

В коментарите им се доловиха призиви за край на шоуто и „политическата детска градина“

ИТН изненада и раздразни потенциалните си партньори

Снимка: БТА (колаж)

5000 ~ 2 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Потенциалните партньори на „Има такъв народ“, от които партията се надява на подкрепа за проектокабинета си – „Демократична България“ и „Изправи се.БГ. Ние идваме“, се оказаха изненадани от предложението за министър-председател. Коментарите на лидерите им варираха между предимно положителния, но сдържан тон на Христо Иванов, през сравнението на Николай Хаджигенов с „политическа детска градина“ до призива на Борислав Сандов най-сетне да се сложи край на шоуто.

Днес политическа сила номер едно получи първия проучвателен мандат от президента за съставяне на правителство. Той бе приет от кандидата за премиер Пламен Николов, въпреки че упорито се спрягаше името на адвокат Петър Илиев. Николов преди години участва в кастинга на „Шоуто на Слави“ за бъдещи управници на страната.

„Както почти всички, и аз разбрах преди малко за Пламен Николов. Това не е сериозно. Разбирам, че хора, които правят шоу дълги години, решават, че е това, заради което са влезли в политиката. Но има граница, на която шоуто трябва да отстъпи на политическата отговорност и сериозността. Тук не е въпросът какъв рейтинг ще имаш. Очаквахме да има разговор с нас малко преди да бъде назован кандидатът за премиер“, коментира Борислав Сандов от ДБ пред БНР.

„Всичко прилича на политическа детска градина. Ако тази детска градина скочи направо в 10-и клас, може и да има правителство“, коментира Николай Хаджигенов от „Изправи се. БГ. Ние идваме“ в ефира на bTV. Той потвърди, че първоначалната кандидатура на ИТН е бил адвокатът Петър Илиев. „Имахме среща днес с представители на ИТН. Те ни попитаха дали ще подкрепим кандидат като Илиев. Ние казахме - не.“

Най-умерен бе председателят на ПГ на ДБ Христо Иванов: 

„Симпатичен човек изглежда, но на този етап абсолютно не виждам какво бихме могли да коментираме. Ще изчакаме как ще бъде презентиран, как ще бъде презентиран съставът на Министерския съвет, каква програма ще бъде презентирана, ще изчакаме следващите стъпки, няма да избързваме с коментар, защото нямаме много какво да коментираме.“

Подкрепи Economic.bg