Иво Прокопиев съди България в Страсбург заради Антикорупционната комисия

Съиздателят на „Дневник“ и „Капитал“ определи обвиненията към него като „димка“

Иво Прокопиев съди България в Страсбург заради Антикорупционната комисия
Съиздателят на "Дневник" и "Капитал" Иво Прокопиев, настоява в разследванията на издатели да бъде привлечен международен прокурор или поне международен наблюдател. Той коментира пред bTV повдигнатото му преди два месеца обвинение за пране на пари, за което прокуратурата съобщи в петък, както и обвинения на други издатели („Сега“, „КлубZ“), които, по думите му, са „мачкане на останалите центрове на приличие“ в страната.

Той каза, че обвинението срещу него е „димка“, „нелепо“ и прогнозира, че прокуратурата няма да посмее да го внесе в съда. Нарече обвинението, свързано с продажбата чрез фондовата борса на компанията „Каолин“ от контролирания от Прокопиев „Алфа финанс холдинг“ на германската „Кварцверке“ през 2013 г., „безогледна нагла атака“.

Издателят заяви, че съди България в Страсбург заради действията срещу него от страна на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ), която преди година запорира акции на бизнесмена, но и до днес делото не стига до съд, където той да се защити. Жалбата в Страсбург вече е преминала теста за допустимост. Причината да се обърне към Европейския съд по правата на човека е, че смята, че правата му като инвеститор са грубо нарушени.
Коментари: 0