Изграждаме елитен квартал между Бургас и Поморие

Инвестицията в проекта надхвърля 50 милиона евро

Славейко Йорданов:

Изграждаме елитен квартал между Бургас и Поморие
Автор: Александра Сотирова

Комплексът Majestic Sea Village се намира в местността Лахана, на 2 км от Бургас, на 5 км от Поморие и на 20 км от к. к. Слънчев бряг. Новият квартал е разположен на първа линия на морето. Изграждането му стартира в началото на 2014 г. и се очаква да бъде пуснат в експлоатация в края 2016 г. Това е първият етап от мащабния проект 'POMORIE PARK', който включва няколко различни комплекса: вилна зона, апартаменти, хотелски комплекс. Economic.bg разговаря със Славейко Йорданов директор продажби в компанията Артстрой.

- Какъв е размерът на инвестицията в проекта Majestic Sea Village и колко се очаква да достигне?

Размерът на инвестицията до този момент е 12 милиона евро, очакваме при финалната фаза на проекта общите инвестиции да надхвърлят 50 милиона евро. Изграждаме селище, което е без аналог за страната ни, елитен квартал от градски къщи на първа линия море. На практика морският бряг е собственият двор за живущите в Majestic Sea Village, а инфраструктурата и удобствата са планирани за елитна публика.

- Колко къщи ще има в новия квартал и колко души ще живеят в тях?

Засега сме построили малка "мостра" от 126 еднофамилни къщи, планираната инфраструктура ще е с капацитет 500 семейства, но това не ни ограничава, за в бъдеще, при повишен интерес ще планираме, и реализираме още. Целта в случая не е количеството, а качеството на материалната база, и на живеещите в квартала, защото елитен квартал не се гради само със сгради, а е важно и кои ще са съседите.

- Какви са цените на къщите в Majestic Sea Village?

Цените ни започват от 980 евро за кв.м., като купувачите следва да отчитат, че обектът е на първа линия море, с елитна инфраструктура, височина на таваните 3,2 м., собствени градинки, фасади облицовани с травертин, с което държа да подчертая, че на този етап продаваме на изключително изгодни условия от инвестиционна гледна точка. Разбира се, в следващите етапи на строителство, цените ще се покачват.

- Каква част от имотите вече са закупени?

Първият ни етап е разпродаден на 40%.


- Има ли интерес от чужденци?

Основно купувачите ни са българи, защото оценяват близостта до Бургас и перспективите на обекта като жилищен квартал. Комплексът ни разполага и с прекрасни условия за отдих като собствен плаж, СПА център, еко-басейн, паркова зона, което обяснява и факта, че имаме клиенти от чужбина. Но основно Majestic купуват български граждани, за постоянно живеене, защото предпочитат градската къща, която дава ВИП габарити и възможности да се планират големи помещения. Изобщо, Majestic е алтернатива на апартамента в града.

- Комплексът ще разполага ли с необходимата инфраструктура за живущите в него?

Артстрой в момента със собствени средства изгражда цялостната ВиК, ел., пътна, и прочие инженерна инфраструктура, като със собствени средства ще изградим и необходимата социална инфраструктура. Амбицията ни е да превърнем местността между квартала на Бургас-Сарафово и Поморие в оазис на висок стандарт на живот.


- Кога се очаква да бъде напълно готов комплексът?

До декември - тази година приключваме със строителството на първия етап от 126 еднофамилни къщи. Следващите етапи на застрояване ще се изграждат през зимните периоди, като за целта ще създадем обходни пътища, и където е необходимо шумоизолационни бариери, за да не нарушаваме комфорта на първите живущи. Първият етап има собствена ограда и чипов достъп, както и високорастящи дървета, които визуално ще скрият строителството. Напомням, че постройките в селището са двуетажни.  И след приключване на първия етап, новите квартали ще се изграждат в зависимост от търсенето, засега планираме 500 еднофамилни къщи.

- Какви други проекти имате?

Артстрой от 15 години основно специализира в изграждането на елитни комплекси от затворен тип, на първа линия море, или проекти в идеалния център на град Бургас. Наша е една от най-красивите офис сгради на улица Александровска - "Арт офис център", ние сме създателите на единствения засега комплекс от затворен тип в пределите на широкия център на Бургас - "Перла". Друг уникален обект е разположеният на първа линия море бутиков комплекс "Diamond Beach" в квартал Сарафово. Имаме и сграда на първа линия в гр. Поморие. 

Мисията на Артстрой е да предлага на пазара уникални обекти, които дават възможност за един по-красив начин на живот. И сега отново сме най-иновативните на пазара със селището Majestic Sea Village от градски къщи и инфраструктура. Подобни проекти българските покупатели може би са виждали във филми за Холивуд от типа на "Квартала на богатите", но дори там не могат да си позволят подобна близост до морския бряг, каквато предлагаме ние с Majestic!


Коментари: 0