Израел частично затваря най-голямото си летище

„Бен Гурион“ спира допускането на пристигащи пътници

Израел частично затваря най-голямото си летище

Снимка: Министерство на външните работи

944 ~ 1 мин. четене

Израел затваря най-голямото си летище „Бен Гурион“ за напускащи страната пътници. Държавата вече удължи наложената забрана за пристигане на чужденци в страната до 14 октомври заради увеличаващият се брой новозаразени в страната.

"Бен Гурион" ще продължи да работи, но се допускат само пристигащи пътници. Желаещите да напуснат Израел могат да направят това, само ако самолетните билети са закупени преди въвеждане на ограничителните мерки на 25 септември 2020 г., съобщава Министерството на външните работи.

Туризъм в Израел към момента няма. Поради наложените ограничения заради епидемичната обстановка не се допускат чужденци в страната, с изключение на лицата, които имат разрешение за пребиваване (карта за пребиваване и/или виза), работници, студенти, близки роднини на установени в страната граждани, хуманитарни случаи (нужда от лечение).

До 14 октомври, включително, на територията на Израел ще се прилагат строги ограничителни мерки. Спрени са повечето обществени услуги и държавните организации, наложени са редица ограничения за придвижване и пътуване – до 1000 метра от жилището.

Частният сектор работи на 50% от капацитета си, отворени остават само хранителните магазини и аптеките. Общественият транспорт е ограничен.

Подкрепи Economic.bg