Jaguar Land Rover затвори временно един от заводите си в Англия

Причината е недостиг на вода заради спукването на основен тръбопровод

Jaguar Land Rover затвори временно един от заводите си в Англия
Британският автомобилостроител Jaguar Land Rover спря производството в завода си в Централна Англия, предаде Reuters. Причината е нарушеното водоснабдяване, причинено от аварии по тръбопровода в региона. Говорител на компанията съобщи, че е затворена фабриката Solihull край Бирмингам и не се знае кога ще бъде пусната отново.

„Поради недостиг на вода, причинен от спукването на основен тръбопровод, трябва да спрем производството днес следобед“, каза тя.

В Лондон хиляди хора бяха оставени без вода, тъй като връщането към нормални температури след големите студове от миналата седмица, които не бяха виждани във Великобритания от 30 години, е предизвикало спукване на множество тръби.

Комуналната компания Severn Trent Water, която обслужва гъсто населените райони на Централна Англия, заяви, че е изправена пред големи предизвикателства и работи приоритетно за възстановяване на водоподаването към училищата и болниците.

„Работим в тясно сътрудничество с Jaguar Land Rover, откъдето се съгласиха да спрат производството, за да ни помогнат да изпълним нашите приоритети“, се казва в съобщение на комуналната компания.

Заводът Solihull е един от трите на Jaguar Land Rover във Великобритания. Там работят 10 000 души и обикновено по 24 часа в денонощието, за да произвеждат автомобили, включително Range Rover и Discovery.
Коментари: 0