Jay-Z влиза и в бизнеса с канабис

Той е поредната знаменитост, която се присъединява към тази процъфтяваща в САЩ индустрия

Jay-Z влиза и в бизнеса с канабис

Снимка: Twitter профил Caliva

Jay-Z се присъединява към индустрията на канабиса. Шон Картър - рапър милиардер, продуцент, предприемач, филантроп и съпруг на Бионсе Ноулс - ще бъде главен маркетингов стратег на Caliva, разрастваща се калифорнийска компания, чиито инвеститор е бившият защитник на НФЛ Джо Монтана.

"Всичко, което правя, искам да правя правилно и на най-високо ниво", каза Картър в изявление във вторник, когато беше обявено партньорството. "С целия потенциал на индустрията за канабис, опитът и етиката на Caliva ги прави най-добрият партньор за това начинание".

В допълнение към работата с творческа насока, социалната справедливост ще бъде ключов компонент за позицията на Картър, каза Денис О'Мали, главен изпълнителен директор на Caliva, пред CNN Business. Той ще участва в програми за работа на терен, като например обучение на работното място, застъпничество и развитие на работната сила, за да помогне за създаването на повече възможности в индустрията за хора, които са негативно засегнати от войната срещу наркотиците.

Jay-Z се присъединява към редица знаменитости като Джо Монтана, Снууп Дог, Уопи Голдбърг, Уили Нелсън, Марта Стюарт, които вече са в бизнеса с канабис. Самата индустрия пък се разраства с огромни темпове, тъй като редица щати легализираха марихуана под някаква форма в последните години.

Базираната в Сан Хосе, Калифорния компания Caliva отглежда, произвежда и продава различни марки продукти, включително канабис, навити цигари, изпарители, хранителни продукти и локални лосиони, продавани онлайн чрез доставка и в повече от 250 диспансера в нейния щат. 

По-рано тази година Caliva набра 75 милиона долара от група инвеститори, включително Монтана и бившия изпълнителен директор на Yahoo Карол Барц. 
Коментари: 0