JPMorgan Chase купи нова сграда в Париж, мести екипа си след Brexit

Банката цели да засили присъствието си в Европа

JPMorgan Chase купи нова сграда в Париж, мести екипа си след Brexit

Снимка: Wikipedia

Американската банка JPMorgan Chase обяви, че е купила нова сграда в сърцето на Париж, способна да побере 450 души, най-новата стъпка в плановете на банката да се премести от Лондон след Brexit.

Новодошлите ще се присъединят към 260 служители, които вече работят във френската столица, се казва в съобщение на банката.

"След множество правителствени реформи и предвид присъщата природа на парижката инфраструктура, това е идеалният момент да инвестираме тук и повече от нашите служители да се заселят тук", каза Кирил Курбойн, управляващ директор на банката във Франция.

Този ход "ще даде на банката възможност да продължи растежа си във Франция, в съответствие със стратегията си да продължи да обслужва безпроблемно своите европейски клиенти от големите градове на континента, включително Франкфурт, Люксембург и Дъблин", се добавя в изявлението.

Изпълнителният директор Джейми Даймън заяви в началото на 2019 г., че JPMorgan планира да премести „няколкостотин“ работни места от Лондон към континента заради Brexit. Банката вече премести шепа служители в края на 2018 година.

Излизането на Великобритания от Европейския съюз трябва да влезе в сила в края на този месец, което ще проправи пътя за преходен период до края на 2020 г.

Но френската столица трябваше вече да се възползва от преместването на 4 000 служители, каза в началото на януари парижката Europlace - организация, която насърчава финансовия сектор на Париж.

През февруари 2019 г. Bank of America откри нов френски филиал, в който работят 400 души, повечето от които преди са били базирани в Лондон.

Сградата, избрана от JPMorgan в Париж, се намира на Place du Marche Saint-Honore. То е свързано с централата на Place Vendome и евентуално би могло да побере дейностите по търговия след приключване на ремонтните дейности в края на 2020 г.
Коментари: 0