Каква е философията на добрия сън

Каква е философията на добрия сън
4094 ~ 3 мин. четене
Доказано е, че добрият сън и грижата за него са в основата на здравословния начин на живот. От стремежа да осигури на своите клиенти усещането за пълноценна почивка на тялото, се ражда идеята на Magniflex за италианската максима Dolce Vita - насладата от здравословния и щастлив живот.

Мисията на марката е да подобри качеството на живота на хората, които избират нейните матраци и възглавници, да предаде усещането за италианския живот чрез неповторимия дизайн, съвършените бродерии, кантове и детайли.

Символ на Magniflex е флорентинската лилия, позната още като fleur-de-lis - хералдически символ, свързан с герба френските крале от династията на Бурбоните. Асоциирана с величието и царствеността на една пищна епоха, лилията е олицетворение на всичко онова, което свързваме с духа на кралския двор.

Съвършенство, прецизност, богатство във всеки аспект, това е посланието, което този символ носи в света на Magniflex.
Днес Magniflex е синоним на съвършенство, еталон за италианското качество, страст и внимание към детайла. Това се дължи на произхода и качеството на материалите - 100% италиански, както и на майсторството на професионалистите, които влагат старание във всяка една кройка и материал.
Какви са предимствата?

Вече повече от 55 години компанията не спира да инвестира в иновации, дизайн, нови проучвания, нови и по-качествени материали, създавайки висок клас продукти и аксесоари за сън.

Magniflex е първата компания, която патентова технологията на рулиране на матраци, като по този начин обемът на матраците се намалява с до 90%, а с това - необходимото гориво и отделяните вредни емисии за транспортирането им. Матраците на руло са абсолютно чисти до момента на отваряне и чрез тази технология те могат да бъдат съхранявани без да отнемат пространство докато ви потрябват.

Magniflex разработва и патентова и технологията Dual Core, която позволява в калъфа на един матрак да се съберат две различни по твърдост половини, за да може всеки партньор да избере предпочитаното от него ниво на комфорт.

Друга разработка, която отличава Magniflex, е вложената в матрак Magnistretch патентована технология - ново поколение матрак с ядро, което разтяга гръбначния стълб по време на сън, намалявайки напрежението върху прешлените. Разработен е в Университета във Флоренция от водещи специалисти-ортопеди и получава признание от Американската асоциация на хиропрактиците.

Дългогодишните изследвания, иновации и стремежът за постоянно подобряване на материалите, дизайна и технологиите позволяват на компанията да предложи безсрочна гаранция на всички модели от колекция Premio и 25 години за колекция Classico.

Какво трябва да имаме предвид при избора на матрак?

Добрият сън се отразява на вашето здраве, продуктивност, щастие и живот. Формулата за качествена почивка е сложна и, без съмнение, важна роля за здравословния сън имат продуктите за сън - матраци и възглавници.

Когато избирате нов матрак има три основни неща, от които да тръгнете:
  • Усещането за мигновено отпускане - тялото ви ще се почувства удобно, веднага щом легнете на матрака;
  • Правилната позиция на гръбначния стълб - когато лежите настрани, гръбначният ви стълб трябва да е изправен;
  • Личните ви предпочитания - ако имате специфични изисквания към матрака, споделете ги с консултанта в магазина. Например, ако страдате от алергии, те могат да ви препоръчат матрак с антиалергичен текстил и обработка срещу бактерии и акари.
Най-важното, което трябва да запомните, е, че усещането за комфорт и мекота са строго индивидуални - отделете достатъчно време за търсене и избор на нов матрак и задължително го изпробвайте в магазините.
Подкрепи Economic.bg