Калкулаторът на Патентното ведомство вече изчислява цената на 113 услуги

Калкулаторът на Патентното ведомство вече изчислява цената на 113 услуги

От днес, 21 юли, в реална среда е пусната нова версия на електронния калкулатор за таксите на услугите на Патентното ведомство. Функциите му са значително разширени и вече обхващат автоматично изчисляване на общо 113 услуги.

Добавен е и още един значим елемент от закрилата на обектите на индустриална собственост - проверка на дължими такси за конкретно посочен обект, включително такси за поддържане действие, съобщават от ведомството.

За патенти, полезни модели и промишлени дизайни тази функционалност предоставя информация само за публикуваните обекти. За тези патенти, полезни модели и промишлени дизайни, които са на по-ранни етапи на заявяване, тази информация не се визуализира от съображения за поверителност, а вместо това, заявителите биват уведомявани лично за дължимите такси. Резултатите от проверката за дължими такси за всички видове обекти на индустриална собственост включват само начислените и въведени в системата данни за дължими плащания. Липсата на въведени данни в системата не означава, че към момента няма дължими такси за посочения обект на индустриална собственост".

Коментари: 0