АПИ започна ремонт за близо 8 млн лв. на околовръстното на Добрич

Ремонтът се очаква да приключи до края на месец септември

АПИ започна ремонт за близо 8 млн лв. на околовръстното на Добрич

Снимка: АПИ

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) започва от днес, 21 юли,  ремонт на 4.5 км от път II-97 Околовръстен път на град Добрич. Стойността на инвестицията е 7.7 млн. лв., а средствата са осигурени от бюджета на АПИ.

За изпълнение на строителните работи се ограничава движението в участъка и пътуващите към Силистра, Шумен, Варна, Балчик, Кардам  и обратно преминават по южната дъга на околовръстния път.

 Началото на отсечката, която ще бъде ремонтирана, е при разклона за село Врачанци при км 3+030, а краят –  при км 7+543, малко след разклона за град Генерал Тошево. Ремонтно-възстановителните работи се очаква да приключат до края на септември, уточниха от пътната агенция.

В участъка ще бъде положена нова асфалтобетонова настилка и хоризонтална маркировка. Проектът предвижда монтаж на нови ограничителни системи (мантинели) и пътни знаци. Ще бъде почистена крайпътната растителност.

Ремонтните дейности се извършват от ДЗЗД „Добрич 2019“, с участници в обединението: „Пътно строителство“ АД, „Пътища и мостове“ ЕООД, „БГ Ленд Кънстракшън“ АД и „Копекс и Ко“ ООД, с което АПИ има договор за поддържане на републиканските пътища в област Добрич.

Коментари: 0