Канада дава $2 млрд. в борба с климатичните промени

Джъстин Трюдо гарантира използването на технологии за „чиста енергия“

Канада дава $2 млрд. в борба с климатичните промени

Правителството на Канада ще отпусне 2,65 млрд. канадски долара (1,98 млрд. щатски долара) през следващите 5 г. за финансиране на програми за борба с климатичните промени, които ще се осъществяват в развиващите се страни.

Това съобщи вчера канадският премиер Джъстин Трюдо на срещата на високо равнище на страните от Британската общност, която започна в Малта, предаде ТАСС.

Аз съм тук, не само за да покажа, че Канада се завърна в голямата международна политика, но и за го докажа, каза той Трюдо, обявявайки решението на Отава. Програмите предвиждат по-специално съкращаване на вредните емисии, чрез използване на технологии за „чиста енергия“.

През 2016-2017 г. за тези цели ще бъдат отпуснати 300 млн. канадски долара (224 млн. щатски долара), после, постепенно увеличавайки се, сумата ще достигне до 800 млн. канадски долара (599 млн. щатски долара) през 2020-2021 г.

Предприемането на по-решителни действия по проблемите на климатичните пролени бе едно от важните обещания в предизборната кампания на Трюдо, чиято Либерална партия победи на изборите през октомври, припомня Reuters.

Коментари: 0