Караниколов е под карантина заради посещението си в ОАЕ

Той е пътувал, за да съпроводи самолета с дарение от 32 тона храни от български фирми

Караниколов е под карантина заради посещението си в ОАЕ
3716 ~ 1 мин. четене
Александра Сотирова-Делчева Автор: Александра Сотирова-Делчева

Министърът на икономиката Емил Караниколов е поставен под 14-дневна карантина, след като се завърна от Обединените арабски емирства. Това потвърдиха за Economic.bg от Министерство на икономиката.

Причината за спешното посещение на Караниколов в ОАЕ беше, че България изпрати 32 тона храни от български фирми, а той е трябвало да съпроводи самолета до там. В замяна страната ни получи 15 тона защитни медицински средства като маски, дезинфектанти и др.

Именно заради това се наложи Караниколов да спази правилата и противоепидимичните мерки, валидни за всички наши сънародници, които се завръщат от чужбина, а именно - да се самоизолира за две седмици. Карантината е започнала вчера като и екипът, пътувал с него също я спазва.

В ОАЕ министърът на икономиката проведе среща с държавния министър в правителството на ОАЕ Ахмед Али ал Сайег, който е специален пратеник на престолонаследника и отговаря за координацията на отношенията с нашата страна. Двамата обсъдиха двустранното сътрудничество между ОАЕ и България в контекста на предизвикателствата в следствие на пандемията от COVID-19, а от емирствата ни върнаха жеста с тонове дарение, включващо защитни средства, маски и облекла срещу заразата, общо 15 тона.

Подкрепи Economic.bg