Караянчева обеща да глоби отсъствалите днес депутати

След три неуспешни опита за събиране на кворум парламентът не успя да започне работа

Караянчева обеща да глоби отсъствалите днес депутати

Депутатите, които днес не са присъствали в пленарна зала без уважителни причини и тези, които са били в нея, но не са се регистрирали,ще бъдат глобени. Санкцията ще е в размер на 2/3 от дневната им надница. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Тя обясни, че народните представители в командировка няма да бъдат санкционирани.

Днес за трети път парламентът не успя да събере кворум и да започне редовното си заседание. Според Караянчева на него е трябвало да се обсъдят два много важни законопроекта - за местното самоуправление и за лекарствените средства.

Тя призова някои политически сили (визирайки БСП – бел.ред.) да популяризират визията си от петък (след края на пленарното заседание) до вторник, така че в сряда да бъдат зад банките в залата.

„Изключително съм разочарована, защото мисля, че тук има отговорни хора, които са дошли да работят, а не да представят визията си в работно време, има изключително много време да се представя и да се правят приемни по общините. Тук, в пленарните заседания, трябва да участват всички, категорична беше Караянчева. Така рейтингът на парламента няма да се вдигне”, каза тя.

За да има кворум и НС да работи, председателят се зарече оттук нататък да прецизира всяка една командировка. Извънредни заседания засега не се обмислят, а управляващите се надяват утре парламентът да работи редовно.

„В сряда, четвъртък и петък моля народните представители да се ангажират с работата, за която получават заплата”, призова Цвета Караянчева.

Коментари: 0