Кипър посрещна рекорден брой туристи

Страната отчете най-добрия юнски показател за цялата си история

Кипър посрещна рекорден брой туристи

По данни на държавната туристическа организация Cyprus Tourism Organisation (CTO) през юни Кипър са посетили 413 114 туристи. Това е най-добрият юнски показател за цялата история на Кипър.

Нещо повече, това е вторият най-добър резултат като цяло - повече туристи за един месец  на острова е имало през юли 2015 г., когато Кипър е бил посетен от 414 527 души, "- се казва в изявление организацията.

През юни тази година туристическият поток се е увеличил с 22,6% в сравнение с юни 2015 година. Притокът на туристи от Великобритания, главен туристически партньор на Кипър, отчитат ръст с 21,1%, а от Русия – рекордните 41,6%. През юни Кипър са посетили 127 244 души от Русия.

Кипър обнови още няколко лични рекорда в областта на туризма: през второто тримесечие на годината броят на посетилите острова туристи достигна милиони. Туристическата активност в Кипър през миналата година достигна 2,65 милиона туристи годишно, което е най-високият показател от 14 години насам.

През тази година се очаква още по-голям туристически поток в страната. Според прогнозите към края на 2016 година острова ще посетят близо 3 милиона туристи. 

Коментари: 0