Климатът става приоритет за бизнеса

Различни технологии са готови да предложат иновативни и ефективни решения на проблемите в областта

Климатът става приоритет за бизнеса
3977 ~ 2 мин. четене

Да преврърнеш проблемите във възможности – наистина не е лесна задача, особено в навечерието на Конференцията на ООН за климата, която ще се състои в Париж. Това важно международно събитие, което се открива на 30 ноември се очаква, въпреки терористичните заплахи да бъде посетено от много световни лидери, включително и руския президент Владимир Путин, Барак Обама, китайският президент Си Цзипин и други.

Никога преди медиите не са обръщали толкова много внимание на климата и не са го считали за фаталистична гледна точка. Въпреки това, постоянно излизат различни технологии, готови да предложат иновативни и ефективни решения на съществуващите проблеми. Мексиканецът Скот Мунгуиа е изобретил биопластмаса, изготвена от авокадо. 

Сандра Сасоу от Великобритания създава стартъп, който има за цел да позволи на болници, училища и други обекти да работят с електрическа енергия, произведена от техните хранителни отпадъци. Сасоу, призовава своите граждани към по-отговорна консумация на енергия и опазването на околната среда да се превърне в източник на вдъхновение, дори и за Ню Йорк, пише Комерсант.

Инженери, проектанти, архитекти, местни депутати, бизнесмени и много други - всички от тях са намерили начин да разработят ефективни бизнес-решения за проблемите с климата.

В рамките на световния проект Solutions & Co ще участват авторитетни икономически издания, които ще представят 50 лидери от областта, вдъхновени и вдъхновяващи от това, което правят. Проект Solutions & Co е само началото, а неговото развитие е резултат от съвместните ни усилия.

В проекта влизат:

-Водородна енергия

-Германия се придвижва към зелена енергия, въпреки че е трудно и скъпо

-Енергия от отпадъци

-Енергия от вятъра и други. 

Всички тези проекти имат за цел да влязат в ежедневието на бизнеса и да донесат нови ползи за климата и обществото. Реализацията им тепърва предстои, а посланието им е, че човечеството е все по-отговорно към тази област.

Подкрепи Economic.bg