КНСБ на протест на 11 декември

Причините са Бюджет 2015 и пенсионната реформа

КНСБ на протест на 11 декември
КНСБ излиза на протест на 11 декември заради пенсионната реформа и бюджет 2015 г. Това обяви на пресконференция вицепрезидентът на КНСБ Валентин Никифоров, цитиран от БГНЕС.

От 11.00 часа пред сградата на КНСБ тръгва шествие, което ще стигне до Министерски съвет. Там синдикатите ще връчат декларация до правителството, след което протестът ще се насочи към сградата на Народното събрание. Никифоров поясни, че засега между 5000 и 6000 членове на КНСБ ще вземат участие в демонстрацията.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров подчерта, че действията на КНСБ са за защита на правата и интересите на работещите българи през бюджетите за Държавното обществено осигуряване за 2015 г. и Държавния бюджет за 2015 г. както правото, и достъпа до пенсиониране на българските работници.

Дадохме тревожно негативна оценка на проектобюджета за 2015 г., аргументирайки много наши предложения, които не видяха бял свят и критикувайки много от мерките в разходните политики, които обричат на мизерия и съкращения много от работещите в редица системи, обяви Пламен Димитров.
Коментари: 0