Кои авиокомпании не предлагат алкохол на борда си и защо

Някои оператори прилагат временно забрани на фона на пандемията

Кои авиокомпании не предлагат алкохол на борда си и защо

Снимка: Unsplash

7866 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

За много пътници чаша вино или кен бира е част от изживяването на борда на самолет. За останалите пътници обаче този фактор е напълно чужд. Всъщност много авиокомпании направо ограничават алкохола в своите услуги. По-голямата част от авиокомпаниите, които забраняват продажбата на алкохол в своите самолети, са базирани в Близкия изток. Обикновено страните, в които оперират тези превозвачи, са със значително мюсюлманско население. Тъй като алкохолът е силно забранен в тези държави заради религията, съвсем естествено е бизнесът им да последва примера.

Най-големите авиокомпании, които не предлагат алкохол на борда си, са Air Arabia, EgyptAir, Iran Air, Iraqi Airways, Kuwait Airways, Pakistan International Airlines, Royal Brunei Airlines и Saudia, предава специализираната медиа Simple Flying. Въпреки това EgyptAir обслужва с алкохол пътниците си в случай, че напитките са качени от самите тях. Iraqi Airways позволява пренасянето на алкохол в багажа без консумирането му на борда, докато останалите забраняват и това.

Други превозвачи пък не сервират алкохол по вътрешни маршрути. Например Turkish Airlines предлага алкохол само за международни услуги и в своите салони на летището. Тази вътрешна тенденция може да се наблюдава и в други страни като Индия и Китай.

Трябва да се отбележи, че някои авиокомпании прилагат временно забрани на фона на пандемията. Например това лято някои оператори в Съединените щати въведоха ограничения за алкохола на своите услуги. В това число влизат и Southwest Airlines и American Airlines за летните месеци.

Подкрепи Economic.bg