Кои държави предлагат най-добри условия на работното място

Проучването е на изследователската компания Kantar

Кои държави предлагат най-добри условия на работното място

Снимка: Pixabay

Канадските фирми предлагат най-добрите условия като работно място в света, твърди ново проучване.

Изследователската фирма Kantar казва, че е стигнала до това заключение, след като е провела дигитално проучване сред 18 000 души в 14 държави между април и юни тази година.

Резултатите, публикувани днес, уточняват, че силата на Канада произтича от женското представителство на висшите нива на управление на компаниите, както и затова, че по-голямата част от канадците вярват, че техните работодатели активно търсят по-разнообразно и открито работно място.

Всяка измерена държава получава общ краен резултат след добавяне на точки, дадени за показатели като „чувство за принадлежност“, „липса на дискриминация“ и „наличие на отрицателно поведение“. За всяка категория респондентите трябвало да избират измежду няколко отговора и били помолени да кажат дали са съгласни и дали самите те са имали опит с подобни сценарии.

Съединените щати следват Канада на второто място, класирайки се високо поради силните страни в половата диверсификация и етническата представителност в ръководните нива на компаниите. Повече от 60% от анкетираните в Америка са заявили, че вярват, че техният работодател активно се опитва да включи в своята работна сила хора от всякакъв произход.

Ето и как са подредени 14-те държави според добрите условия на работното място:

1. Канада

2. САЩ

3. Германия

4. Италия

5. Испания

6. Холандия

7. Бразилия

8. Обединено кралство

9. Франция

10. Полша

11. Япония

12. Австралия

13. Сингапур

14. Мексико
Коментари: 0