„Който гроб копае, сам пада в него“

Бойко Борисов, министър-председател на България:

„Който гроб копае, сам пада в него“
„Който гроб копае, сам пада в него. В отлична форма съм.“

Това каза министър-председателят Бойко Борисов на партийно заседание на ГЕРБ в Стара Загора в събота. То се случва в разгара на серия от компроматни атаки срещу премиера, която накърни не само имиджа му, но и хвърли сянка върху устойчивостта на лидерството на Борисов. 

Неслучайно той изтъкна, че и без дългогодишната му дясна ръка – Цветан Цветанов, който до неотдавна бе този, който стягаше редиците на партията из страната, залата си е пълна. Година след избухването на скандала „Апартаментгейт“, който коства депутатското място и ръководните позиции на втория в ГЕРБ,  Цветанов напусна партията преди дни и като неин редови член. Сега той готви свой политически проект. 

Борисов, изтъквайки, че години наред Цветанов е „бил до мен“ и „заедно викахме „Победа, победа“, задочно му пожела успех в новото начинание. 

Сред догадките за това кой пуска компроматите срещу премиера фигурира и такава, че става дума за човек, който е бил в близкото му обкръжение и по високите етажи на партията. 

Пътуването и самото събрание по традиция бяха документирани на живо от личния PR на Борисов – Севдалина Арнаудова. Пътьом премиерът се отби да огледа ремонти по магистрала "Тракия" и при преминаването през един от участъците, той я попита дали „пази снимките, дето беше изкорубено“. 

„Пазим ги“, отвърна тя и добави „и ние пазим някои снимки“.

Що се отнася до днешното събрание в Стара Загора, то е опит за явна демонстрация на стабилност. С мин.-председателя бяха министърът на финансите Владислав Горанов, вицепремиерът Томислав Дончев, както и кметът на Бургас – Димитър Николов. 

Коментари: 0