Коледните базари в София ще са без маси и консумация

Решението за ограниченията е на столичния оперативен щаб

Коледните базари в София ще са без маси и консумация

Снимка: Facebook/Столична Община направление "Архитектура и градоустройство".

1092 ~ 1 мин. четене

Коледни базари тази година в София ще има въпреки пандемията, но все пак ще важат някои ограничения. Това реши на свое заседание софийският оперативен щаб.

Столична община забранява разполагането на маси и консумацията на място на територията на откритите Коледните базари в София. Забранява се и поставянето на открити сцени с провеждане на културна програма.

Функционирането на базарите ще е разрешено при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Организаторите на Коледните базари трябва да осигурят охрана за спазване на задължителните мерки, като не се допуска струпване на повече хора, въвежда се еднопосочност на движението и трябва да се осигурят отделни вход и изход. На територията на базарите е задължително носенето на предпазни маски от търговците и посетителите.

На територията на общината ще функционират три коледни базара – в пространството на Градската градина, в парка на НДК и на площад Славейков. При установяване на нарушения и неспазване на въведените противоепидемични мерки, пазарите ще бъдат затваряни.

Подкрепи Economic.bg