Компания от Малта ще управлява имотите на Piraeus Bank в България

Активите са с балансова стойност от близо 130 млн. евро

Компания от Малта ще управлява имотите на Piraeus Bank в България
Антония Симова Автор: Антония Симова

Гръцката Piraeus Bank Group е сключила договор с компанията Resolute Asset Management за управление и реализиране на продажби на недвижими имоти в България. От прессъобщение на RAM става ясно, че имотите не са били част от обхвата на сделката по придобиването на клона ѝ в България от другата гръцка банка Eurobank Ergasias S.A. през 2018 г.

Имотите са с балансова стойност от близо 130 млн. евро. Те са от различен тип и са разположени в цялата страна. Като част от сделката Resolute Asset Management ще наеме екипа от експерти на Piraeus Bank, който до момента е управлявал недвижимите имоти.

В тези имоти влиза и бизнес центърът Varna Towers. Комплексът е с обща площ от 81 506 кв. м, като 8% от сградата е търговска площ, а 70% са офиси и складове. Cpeд нaeмaтeлитe тaм ca cпeциaлизиpaнaтa в ayтcopcинг нa бизнec ycлyги калифорнийска ĸoмпaния Соnсеntrіх, IT компанията DХС Тесhnоlоgу, eлeĸтpopaзпpeдeлитeлнoтo дpyжecтвo "Eнepгo Πpo", ĸaĸтo oщe Ѕсhnаіdеr Еlесtrіс и "Kaмeницa" АД.

Специализираната компания за управление на активи работи с портфейли от недвижими имоти на банки и частни инвеститори в България, Румъния, Гърция, Кипър, Португалия и Великобритания. Справка в търговския регистър показва, че тя е със седалище в Малта.

В края на ноември 2019 г. бе успешно финализирано оперативното придобиване на Банка Пиреос от Пощенска банка.

Коментари: 0