Компанията на Виктория Бекъм е оценена на £100 млн.

Модната марка на бившата изпълнителка от Spice Girls получи нова инвестиция от 30 млн. паунда, с които ще открива нови магазини

Компанията на Виктория Бекъм е оценена на £100 млн.

Снимка: Instagram

Модният бранд на Виктория Бекъм получи ново финансиране в размер на 30 млн. паунда и така компанията на бившата изпълнителка от Spice Girls вече е оценена на 100 млн. паунда. Това съобщава "Бизнесинсайдър", като цитира британския в. "Телеграф". Инвестицията е направена от фонда NEO Investment Partners.

Средствата ще бъдат използвани за откриването на нови магазини на марката Victoria Beckham и за онлайн присъствието ѝ, се казва в изявление.

В момента има два магазина Victoria Beckham  - в Лондон и Хонконг, но марката присъства в над 400 магазина, включително в луксозните Harrods и Selfridges.

Victoria Beckham Limited е моден бранд от висок клас, под който се правят дрехи, обувки и аксесоари. Създадена през 2008 г., базираната в Лондон компания дава работа на 180 души. Съпругът на певицата - футболната звезда Дейвид Бекъм, и бившият ѝ мениджър Саймън Фулър, също са акционери в бизнеса.

Компанията на бившата изпълнителка от Spice Girls има приходи от 36.5 млн. паунда през 2015 г. В изявление на компанията се казва, че през 2016 г. приходите са 36 млн. долара, но през първата половина на 2017 г. е отчетен двуцифрен ръст на годишна база.

Коментари: 0