Кралица Елизабет се ваксинира срещу COVID-19

Тя и съпругът ѝ Филип са в приоритетната група заради възрастта им

Кралица Елизабет се ваксинира срещу COVID-19

Снимка: БТА

3713 ~ 1 мин. четене

Британската кралица Елизабет и съпругът ѝ Филип, съответно на 94 и 99-годишна възраст, са получили ваксинации срещу COVID-19, съобщи Бъкингамският дворец. Заради възрастта си те са в приоритетната категория при разпространението на ваксината срещу коронавирус във Великобритания.

Източник от кралския двор е казал пред Reuters, че ваксините са сложени от личния лекар на кралското семейство в резиденцията на замъка Уиндзор, като добавя, че е оповестила новините публично, за да противодейства на всякакви спекулации.

Зарад силно заразния нов щам на коронавируса, който се разпространява в цяла Великобритания, министър-председателят Борис Джонсън затвори икономиката и започна масова имунизация в опит да спре разпространението на пандемията.

Правителството планира да ваксинира възрастни хора, уязвими и работници от фронтовата линия - около 15 милиона души - до средата на февруари, за да облекчи поредния локдаун в страната, наложен след скока при новите положителни случаи.

Великобритания е на пето място в света по най-много смътни случаи с COVID-19 - близо 80 000, а само вчера починаха 1325 човека, което е абсолютен рекорд, надминаващ предишния от април 2020 г.

Подкрепи Economic.bg