10 красиви места в Гърция, за които малко хора знаят

10 красиви места в Гърция, за които малко хора знаят

Снимка: Pixabay

23514 ~ 2 мин. четене

Гърция е страна, пълна с изненади. Тя е популярна дестинация за морски туризъм, но планините й са изключително впечатляващи и разнообразието, което предлага, е най-ценното й богатство.

Изданието just-go-greece.com предлага 10 впечатляващи дестинации, които да посетите в южната ни съседка:
 
10. Загори
Загори е район с изключително красива природа, два национални парка и поразителна геология. Намира се в Северозападна Гърция. 
9. Халкидики
Полуостровът е разположен близо до Солун и има много красиви плажове. Трите ръкава - Касандра, Ситония и Атон предлагат кристални води, скрити заливи, къмпинги и уникално гледки.
 
8. Пелопонес
Пелопонес е голям полуостров, разположен в най-южната част на Гърция и Европа. Формата му наподобява голямо листо.
 
7. Нос Суньон
Намира се в най-южния край на полуостров Атика, известен като мястото на руините на стария гръцки храм на Посейдон, богът на морето. Останките са заобиколени от три различни страни край морето.
 
6. Йонийски острови
Невероятните гръцки острови в Йонийско море привличат хиляди туристи всяка година. Те примамват с много неща - добри плажове, красиви пристанища, активни вулкани и впечатляваща природа.
5. Верия
Старият град Верия се намира между бреговете на река Алякхон и склоновете на планината Вермио в Северна Гърция. В града има множество византийски църкви и забележителни паметници, като подиума на Апостол Павел. 
4. Делфи
Делфи се намира на около 2 часа от Атина по склоновете на планината Парнас. Тук се намира храмът на Аполон и са запазени много руини, които са атракция за посетителите. 
3. Метеора
Грандиозните скали се издигат на над 366 метра във въздуха. В местността има седем манастира, които се извисяват в небето. Това е едно от най-интересните места за поклонници в Гърция.
 
2. Крит
Най-големият от гръцките острови е всъщност една много голяма земя с приятни контрасти, където пейзажите зашеметяват не само с бреговата линия, но и с живописните планини и маслиновите дървета. 
 
1. Кастория
Това е скритото бижу на Северна Гърция. Кастория е един фотогеничен град, построен върху тясна ивица земя, разположена над красивото езеро Орестиада. 
Подкрепи Economic.bg