Криптомилионер строи в пустинята първия блокчейн град (снимки)

Той ще се управлява децентрализирано и ще въведе криптовалута като платежно средство

Криптомилионер строи в пустинята първия блокчейн град (снимки)

Снимка: EYRC Architects + Tom Wiscombe Architecture

Криптомилионер разкри дизайна за една утопична общност в пустинята на Невада, която ще работи изцяло на блокчейн.

"Ню Йорк Таймс" съобщава, че човекът зад проекта Джефри Бърнс планира град, който ще работи изцяло на блокчейн, децентрализирана инфраструктура, която може теоретично да осигури основата за общност, независима от капиталистическия свят, в който живеем. Вместо под контрола на правителство или големи корпорации, градът, базиран на блокчейн, ще постави властта в ръцете на хората и ще използва криптовалута като разменно средство."Градът има за цел да покаже как развитието на бизнеса, жилищното планиране и търговията могат да процъфтяват заедно със световно променящите се технологии", гласи описание на уеб сайта на Tom Wiscombe Architecture, една от компаниите дизайнери на общността. "Множество иновативни технологии ще променят начина, по който жителите си си взаимодействат ежедневно, а блокчейн технологията ще бъде в центъра на всичко - поддържането на системите честни, справедливи и демократични", казват хората зад идеята.Районът, който Бърнс планира за новия град се състои от 67 000 акра земя в пустинята в Невада, която губернаторът на Невада Брайън Сандовал нарече "Иновационен парк". Той заобикаля индустриален парк, в който се намира Gigafactory на Tesla, както и сгради, които големите технологични гиганти като Google и Apple притежават.Компанията, основана от Бърнс, Blockchains LLC, купи имота по-рано тази година за 170 млн. долара, според "Ню Йорк Таймс". Бърнс е в състояние да финансира целия проект - включително допълнителните 300 млн. долара, които вече е вложил в земята - с пари, които е придобил от инвестиция в криптовалутата Ethereum през 2015 г.

"Нещо вътре в мен ми казва, че това е отговорът", каза Бърнс пред "Ню Йорк Таймс". - Ако успеем да съберем достатъчно хора, за да се доверим на блокчейн, можем да започнем да променяме всички системи, в които работим".Бърнс твърди, че Blockchains планира да започне изграждането на града най-рано в края на 2019 г., но компанията все още трябва да разработи генерален план и да получи одобрението на окръга.

Градът ще бъде разделен на две части - индустриална и жилищна. Предвижда се сградите - жилищни, училища, обществени, - да имат "умни" функции, а транспортът в града да е само електрически и автономни. Градът ще се захранва само от възобновяеми енергийни източници.
Коментари: 0