Кризисният щаб за борба с COVID-19 в САЩ се превръща в икономически

Тръмп призна, че това може да доведе до увеличаване на заразените хора

Кризисният щаб за борба с COVID-19 в САЩ се превръща в икономически

Снимка: Twitter профил Доналд Тръмп

1528 ~ 1 мин. четене

Президентът Доналд Тръмп обяви, че щабът, който се занимава с борба с коронавируса в САЩ, ще пренасочи основния си фокус към възстановяване на икономическия и социален живот в страната. Той призна, че това действие може да е голям риск за здравето на хората, пише Reuters.

В поредица от туитове Тръмп каза, че екипът на Белия дом, който сформира през март, няма да бъде разформирован, както предложи самият Доналд Тръмп във вторник, а вместо това ще се добави към наименованието на щаба: „Безопасност и отваряне на нашата страна“.

Попитан по-късно дали американците ще трябва да приемат, че повторното отваряне ще доведе до повече смъртни случаи, Тръмп отговори: „Трябва да сте воини. Не можем да държим страната ни затворена и трябва да направим нещо. Надяваме се, че това няма да е така, но е много вероятно това да се случи“.

Експертите по обществено здраве предупреждават за ново увеличение на заболелите в страната. Д-р Антъни Фаучи, най-добрият експерт в страната по инфекциозни болести и най-известният член на оперативната група на Тръмп, призна, че не е добра идея икономиката на страната прекалено бързо да се отвори. „Има щати и градове, където е безопасно това да се направи, но има и такива, в които ако това се направи ще бъде наистина опасно“, каза той в интервю за CNN.

Коментари: 0