Lidl България пусна собствена марка български продукти

Новата линия включва над 50 продукта от родни производители

Lidl България пусна собствена марка български продукти
6040 ~ 2 мин. четене
Lidl България пусна в продажба собствена марка под името „Родна стряха“, която ще е съставена изцяло от продукти на български производители. От търговската верига обясняват, че въвеждането на продуктовата линия е продължение на дългосрочната политика на компанията за интензивно сътрудничество с българските доставчици. Продуктите от новата линия вече са в продажба в търговската мрежа и ще бъдат част от постоянния асортимент.

„Продуктовата линия „Родна стряха“ е доказателство за конкретни действия в подкрепа на българското производство. Още при стъпването си на българския пазар през 2010 г. Lidl започна да си партнира с български доставчици“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на компанията. „Вярваме, че тази стъпка ще доведе до реални и осезаеми резултати за производителите у нас“, добавя тя.

Данните на компанията показват, че за последните две години броят на българските производители е нараснал със 74, като 21 от тези нови доставчици са за плодове и зеленчуци. „За периода 2015 - 2016 г. стоките от български производители в постоянния асортимент се увеличиха с 30%, а тези в акционния асортимент – с близо 40%. И тази година си поставихме за цел да предоставим на българските доставчици още по-големи възможности за развитие“, добави Драгийска.

Линията „Родна стряха“ включва над 50 продукта от български производители от различни региони на страната. Има месни деликатеси (луканка, суджук, саздърма), млечни изделия (сирене, кашкавал, кисело мляко), сладкарски изделия (халва, локум, вафли), охладени тестени, варива, подправки и напитки. За улеснение на клиентите охладените изделия от линията „Родна стряха“ (млечни и месни продукти), както и сухият асортимент ще бъдат обособени в отделни сектори в магазините.
Подкрепи Economic.bg