„Лудогорец“ и болница „Надежда“ с кампания в подкрепа на раждаемостта

Светослав Дяков, Марселиньо и Козмин Моци впечатлиха с отлична футболна техника на нестандартен терен

„Лудогорец“ и болница „Надежда“ с кампания в подкрепа на раждаемостта
Седемкратният клубен шампион на България по футбол „Лудогорец“ и болницата за женско здраве „Надежда“ провеждат съвместна кампания в подкрепа на раждаемостта. Инициативата е по повод тревожната тенденция, свързана със спада на раждаемостта у нас – с 25%  по-малко са новородените от началото на годината до 24 май в сравнение със същия период на 2017 г., сочат данните от информационната система на Министерство на здравеопазването за ражданията.

Според прогнозите в края на тази година населението на България ще бъде под 7 милиона души.

„Не е важно дали ще се родиш добър футболист. Важно е да се родиш и да бъдеш обичан. Трябва да насърчаваме раждаемостта, защото децата са бъдещето на България. Нека създаваме поколения, с които да се гордеем! Нека се грижим за нашите деца и да изграждаме ценностната им система. И разбира се, да бъдем тяхна опора“, коментира във Facebook един собствениците на „Лудогорец“ Кирил Домусчиев.

Преди броени дни трима от емблематичните футболисти на българския шампион – капитанът Светослав Дяков, Марселиньо и Козмин Моци, впечатлиха с отлична футболна техника на нестандартен терен пациенти и екип на болница „Надежда“.

Те станаха главните действащи лица в атрактивно видео, което болницата реализира в подкрепа на каузата да се раждат повече деца в България. Действието се развива в различните отделения на лечебното заведение и завършва с неочакван край при бебетата. Тримата играчи демонстрират футболните си умения, като въвличат в играта си и лекари и пациенти. От лечебното заведение съобщават, че по време на снимките не е имало контузени сред играчите, в това число и сред новородените футболисти.


Коментари: 0