Лукойл - гръбнакът на българската икономика

“ЛУКОЙЛ” в България е лидер в производството и продажбите на висококачествени горива и нефтопродукти

Лукойл - гръбнакът на българската икономика
5896 ~ 2 мин. четене
Нефтена компания “ЛУКОЙЛ” е сред най-големите вертикално интегрирани частни петролни компании в света и реализира проекти по проучване и добив на нефт, нефтопреработка и търговия с петролни продукти в над 35 страни.

“ЛУКОЙЛ” в България е лидер в производството и продажбите на висококачествени горива и нефтопродукти, произвeдени в “ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас” - най-големия нефтокомбинат на Балканите. Водещи приоритети в дейността на компаниите от Групата ЛУКОЙЛ у нас са гарантирано качество, коректност, компетентност и висок професионализъм при работа с клиентите, както и модерен корпоративен мениджмънт. Заради своя принос в развитието на икономиката на България, компаниите от Групата ЛУКОЙЛ са многократни носители на наградите “Инвеститор на годината”, “Най-голям стратегически инвеститор”, “Износител на годината”, “Данъкоплатец на годината”, “Осигурител на годината”.

“ЛУКОЙЛ-България” е водеща компания на пазара на дребно  в страната с мрежа от над 220 обекта. Веригата бензиностанции “ЛУКОЙЛ” обхваща над 100 населени места в страната и всички основни пътни артерии. Бензиностанции ЛУКОЙЛ предлагат на своите клиенти горива със 100% гарантирано  качество, отлично обслужване и богат асортимент на стоки и услуги в търговските си комплекси.

“ЛУКОЙЛ-България” e първата компания от петролния бранш у нас, защитила сертификат за съответствие с международния стандарт ISO 50001:2011 за енергиен мениджмънт. Тя е и единствената с четири сертификата за съответствие с международните стандарти: ISO 50001 - енергиен мениджмънт, ISO 9001 - качествено управление, ISO 14001 - управление на околната среда, и BS OHSAS 18001 - управление на здравето и безопасните условия на труд.

“ЛУКОЙЛ-България” отделя изключително внимание и прави значителни инвестиции в опазването на околната среда и в осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд на своите служители. Компанията традиционно подкрепя българската култура, спорт, образование, подпомага финансово деца в неравностойно положение и инвалиди, както и Българската православна църква.

Текстът е част от книгата "Успешните компании" 2018.
Подкрепи Economic.bg