ЛУКОЙЛ настоява за яснота относно посредниците на горива на Марешки

Компанията разпространи съобщение до медиите

ЛУКОЙЛ настоява за яснота относно посредниците на горива на Марешки

По повод последните публични изяви на г-н Веселин Марешки за произхода на горивата, продавани на неговите обекти, пресслужбата на „ЛУКОЙЛ-България” ЕООД е упълномощена да разпространи следното съобщение:

Във връзка със заявлението на г-н Марешки, че горивото, което се продава на неговите бензиностанции, е „купено от Лукойл през двама-трима посредници”, „ЛУКОЙЛ-България” ЕООД  настоява за яснота по въпроса, кои са тези посредници и какви количества е закупил от тях.

При настоящите цени на едро на бензин и дизел, твърдението на господин Марешки, ако отговаря на истината, буди основателни съмнения, че въпросните посредници прилагат неправомерни практики, за да прикрият истинския произход на горивата си. Другият логичен вариант е те да продават на загуба, което също е забранено от закона.

Ръководството на „ЛУКОЙЛ-България” ЕООД призовава компетентните органи да извършат незабавна проверка на тези дистрибутори и техните действия на пазара, както и да установят действителния произход на продаваните от тях горива.

Коментари: 0