ЛУКОЙЛ настоява за яснота относно посредниците на горива на Марешки

Компанията разпространи съобщение до медиите

ЛУКОЙЛ настоява за яснота относно посредниците на горива на Марешки
484 ~ 1 мин. четене

По повод последните публични изяви на г-н Веселин Марешки за произхода на горивата, продавани на неговите обекти, пресслужбата на „ЛУКОЙЛ-България” ЕООД е упълномощена да разпространи следното съобщение:

Във връзка със заявлението на г-н Марешки, че горивото, което се продава на неговите бензиностанции, е „купено от Лукойл през двама-трима посредници”, „ЛУКОЙЛ-България” ЕООД  настоява за яснота по въпроса, кои са тези посредници и какви количества е закупил от тях.

При настоящите цени на едро на бензин и дизел, твърдението на господин Марешки, ако отговаря на истината, буди основателни съмнения, че въпросните посредници прилагат неправомерни практики, за да прикрият истинския произход на горивата си. Другият логичен вариант е те да продават на загуба, което също е забранено от закона.

Ръководството на „ЛУКОЙЛ-България” ЕООД призовава компетентните органи да извършат незабавна проверка на тези дистрибутори и техните действия на пазара, както и да установят действителния произход на продаваните от тях горива.

Подкрепи Economic.bg