Луксозен курорт на Бахамите си търси директор за.. фламинго

Кандидатури се приемат до 28 февруари, позицията е отворена за кандидати от целия свят

Луксозен курорт на Бахамите си търси директор за.. фламинго

Снимка: Pixabay

2480 ~ 2 мин. четене
Кампания за назначаване на директор, който да отговаря за птици фламинго, взриви социалните медии.

Луксозният курорт Бахар Мар на Бахамските острови пусна обявата за работа през януари, търсейки специалист, който да отговаря за грижите за птиците фламинго, които се очаква да пристигнат на острова през пролетта, както и да отговаря за специална програма за тяхното развъждане.

Въпреки че може да звучи като шега, курортът смята да разглежда само кандидатурите на онези, които имат добри препоръки и практически опит в грижите и отглеждането на екзотични птици - по-специално фламинго, пише "Индипендънт".

От кандидатите се изисква да имат диплома или квалификация по зоология или близка област, плюс най-малко пет години опит на подобна работа.

Освен това, кандидатите трябва да имат и т.нар. "меки умения" като "да са великодушни", "да процъфтяват като част от екип" и "да създават емоционални връзки с гостите".
В обявата се казва още: "Културата на Баха Мар започва със СТРАСТ". "Ние имаме страст към "по-добро от най-доброто ", което оставя трайно впечатление на нашите гости и им създава невероятно изживяване в курорта - бляскаво, забавно, изключително!".

Успешният кандидат ще ръководи програми за обучение на гостите на курорта за живота и природата на националната птица в Бахамите, включително на малчугани, като част от клуба за деца Baha Mar Explorer.
Когато пристигнат, птиците ще бъдат настанени в "Имението Фламинго" (Flamingo Mansion), състоящо се от вътрешни и външни пространства, плюс водни и сухи територии.
Разбира се, обявата веднага предизвика фурор в социалните мрежи, след като бе публикувана във Фейсбук профила на курорта. Мнозина изразиха желание да кандидатстват, определяйки я като "мечтаната работа".

Освен че ще се грижи за колоритните птици, бъдещият директор ще може да се установи в Насау - място с невероятни девствени бели плажове, тюркоазени води и средни температури от 34 градуса.

Кандидатури се приемат до 28 февруари. Позицията е отворена за кандидати от целия свят.
Подкрепи Economic.bg