Любопитни факти за хотдога

Той е най-популярната храна на спортни срещи и увеселителни паркове

Любопитни факти за хотдога
1256 ~ 1 мин. четене

Хотдогът е вид сандвич с кренвирш или варена наденица. Традиционно се продава с пълнеж от лютеница и горчица, но може да се добави кетчуп, пресни или мариновани зеленчуци, бекон и подправки. Представяме ви няколко любопитни факти за хотдога, които може би не знаете:

Кренвиршите са една от най-старите форми на обработени храни, споменати в Одисеята на Омир. Има твърдение, че този вкусен сандвич е създаден в края на 1600 г. от Йохан Георгхнер, месар, който живее в Кобург, Германия. Според този доклад Георгхенер по-късно пътува до Франкфурт, за да популяризира новия си продукт.

Годината 1893 е важна дата в историята на хотдога. В Чикаго през тази година на колумбийското изложение е имало орди от посетители, които консумирали големи количества колбаси в хляб, като удобна, евтина и лесна храна.  

Традиционно се продава с добавка от кетчуп и горчица, но може да се добави и лютеница. Днес има много вариации на хотдог, в които се слагат зеленчуци, бекон и други подправки.  

Хотдогът е най-популярната храна на спортни срещи и увеселителни паркове. Всеки 4-ти човек изяжда по един, по време на подобни мероприятия.

Внимавайте с честата консумация на хотдог, защото има високо съдържание на мазнини, сол и натриев нитрат. 

Подкрепи Economic.bg