Майки на деца с увреждания: Няма политически интереси в нашите искания

През днешния ден хора от цялата страна ще протестират с искане за оставката на Валери Симеонов

Майки на деца с увреждания: Няма политически интереси в нашите искания

Снимка: bTV

Нямаме никакви политически интереси в нашите искания. Независимо за коя партия става въпрос, ние искаме да се свърши работа“, това коментираха майки на деца с увреждания пред bTV, относно изказването на вицепремиера Валери Симеонов през миналата седмица, че те са група „кресливи жени с уж болни деца“. 

Днес от 12.30 те се събират пред сградата на Министерски съвет в София с искане на оставката на вицепремиера. Освен в столицата, протести ще бъдат организирани и в други градове в страната, между които Варна, Плевен, Пловдив.

„Как може да се приеме нещо толкова цинично, при условие че толкова месеци сме вече по улиците и обясняваме, че не става въпрос дори само за нашите деца, а за всички хора с увреждания”, заяви Димитрина Русева, майка на дете с увреждане. По нейни думи от години те имат ясни искания и „не става въпрос само за едни пари и само за нас“.

„Твърде вероятно е някой да се опитва да „яхне” протеста политически, но смея смело да твърдя, че нашият протест няма нищо общо с политически искания и цели”, подчерта тя. Според Русева, извинение от вицепремиера няма да бъде прието и да „свърши работа“.

„Както се уверихме, господинът дори няма намерение да се извини”, допълни тя.
Коментари: 0