Марин Льо Пен: Край на безплатното образование за децата на имигранти

Не очаквайте, че някой ще се грижи за вас, заяви лидерът на Националния фронт

Марин Льо Пен: Край на безплатното образование за децата на имигранти

Френският крайнодесен политик Марин Льо Пен призова за край на безплатното образование за деца на чуждестранните имигранти във Франция, съобщи BFMTV.

В реч, изнесена в Париж, лидерът на Националния фронт заяви, че няма нищо против чужденците във Франция. „Смятам, че националната солидарност трябва да бъде изразена спрямо французите. Нямам нищо против чужденците, но им казвам: ако дойдете в нашата страна, не очаквайте, че някой ще се грижи за вас, че децата ви ще бъдат образовани безплатно. Без повече игрички“, предупреди льо Пен.

Тя уточни, че краят на безплатното образование ще се отнася само за децата на нелегалните имигранти. „Говорех за децата на хората извън закона“, подчерта тя.  

Запитана за пенсиите и имиграцията, тя заяви, че имигрантите във Франция „не работят“.

„Повече образование за хората извън закона и техен финансов принос към образователната система, освен ако вече не си плащат в съответствие със закона“, призова льо Пен.

„Вече не разполагаме с необходимите средства да правим това, затова ще насочим усилията си и националната солидарност към най-кротките, най-скромните и най-бедните сред нас“, изтъкна тя.  

Марин Льо Пен е един от водещите кандидати за президентските избори догодина, като се очаква да стигне до балотаж. 

Коментари: 0