Мария Габриел: Хората прощават само веднъж

Виждаме желанието на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов партията да бъде жив организъм, който се развива, заяви Мария Габриел

Мария Габриел: Хората прощават само веднъж
Трябва работа, смирение и постоянна връзка с хората. Виждаме желанието на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов партията да бъде жив организъм, който се развива. Хората прощават само веднъж. Имиджовият проблем ще продължава да намира своето добро развитие дотолкова, доколкото всеки един от нас е откровен и показва, че иска да работи с хората. Това заяви пред NOVA еврокомисарят по цифров икономика и цифрово общество Мария Габриел. 

Тя бе и водач на листата на ГЕРБ за евровота, но в понеделник стана ясно, че се отказва от мястото си в ЕП, за да остане комисар. Вместо нея за Брюксел заминава Лиляна Павлова. Тя подчерта, че управляващите са си направили необходимите изводи и си дават сметка за допуснатите грешки. По нейни думи лидерът на ГЕРБ винаги дава шанс да се поправят нещата и когато това не се случва, се той проявява безкомпромисност и прави радикални промени. 

„Аз дадох облик на ресор, който почти не съществуваше допреди две години. Срещам много голямо уважение от страна и на колегите, и на кандидатите за председател на ЕК”. Така Габриел обясни защо се надява отново да бъде избрана за еврокомисар. А на настоящия си пост тя ще остане най-рано до 31 октомври, когато би трябвало да приключи мандатът на ЕК. Габриел обаче допуска, че този процес може да се забави заради големия брой партии, които влизат в новия ЕП.

„Важно е следващият Европарламент да започне да функционира максимално бързо, за да се одобрят бюджетите и да не се получи вакуум”, обясни тя.
Коментари: 0