Мария Габриел започна обсъждането на „Цифрова Европа“ в България

Проектобюджетът на ЕС за следващия програмен период 2021-2027 е най-цифровият в историята на Съюза

Мария Габриел започна обсъждането на „Цифрова Европа“ в България
760 ~ 1 мин. четене
Българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел започна обсъждането на новата програма „Цифрова Европа“ в България. Тя се е срещнала днес с областния управител на Перник Ирена Соколова, общинския съветник от Столична община Ирина Йорданова, председателят на Клуба на жените предприемачи в България Мариана Печеян и предприемача Весела Барбукова. Заедно са обсъдили цифровата трансформация на индустрията и необходимостта от инвестиции в цифровите умения.

„Проектобюджетът на ЕС за следващия програмен период 2021-2027 е най-цифровият в историята на Съюза с 96% увеличение на средствата за цифровизация и разчитам на държавите членки, организациите и институциите, включително на активните жени в политиката и икономиката, да отстояваме този бюджет в полза на хората, на малките и средни предприятия“, написа Габриел в профила си във Facebook.

Общият бюджет на ЕС в цифровата сфера за следващия програмен период (2021-2027 г.) е на стойност 28 млрд. евро. Конкретно за програма „Цифрова Европа“ определеният бюджет е 9 млрд. евро.

Освен това Мария Габриел се пребори за увеличаване на средствата за програма МЕДИА. В новия бюджет те ще нараснат до 1.2 млрд. евро, което е около 33% растеж на средствата за програмата.
Подкрепи Economic.bg