McLaren представи изцяло нов хибриден суперавтомобил (видео)

Той ускорява от 0 до 100 км/ч за 3 секунди

McLaren представи изцяло нов хибриден суперавтомобил (видео)

Снимка: McLaren

620 ~ 1 мин. четене

Британският производител на суперавтомобили McLaren представи своя модел от следващо поколение, Artura, който е първият в историята сериен хибриден автомобил на марката. Моделът е оборудван с трилитров V6 двигател с мощност 585 конски сили с две турбини, с алуминиев блок и бутала. Двигателят с вътрешно горене работи съвместно с електрически мотор с мощност 95 конски сили, който се задвижва от набор от 7.4 киловатчас литиево-йонни батерии.

McLaren Artura ускорява от 0 до 100 км/ч за 3 секунди, а от 0 до 300 км/ч за 21.5 секунди. Само на електрическа тяга моделът може да измине до 30 км с максимална скорост от 130 км/ч.Общото тегло на хибридните компоненти е само 130 кг, което включва 88 кг батерия и 15.4 кг E-мотор.

По отношение на дизайна на модела в купето има няколко изненади. Воланът на Artura няма никакви контроли, така че водачът трябва да използва бутони на централната конзола и осем-инчовата сензорна информационно-развлекателна система за регулиране на различни настройки. Суперавтомобилът също е пълен с функции за безопасност и разпоредби като (ADAS), включително интелигентен автопилот, предупреждение за напускане на лентата, помощ за паркиране на 360 градуса и разпознаване на пътни знаци както и безжични (OTA) софтуерни актуализации.

В САЩ цените на суперхибрида McLaren Artura започват от 225 000 долара, а доставките на автомобила ще започнат през третото тримесечие на тази година.

Подкрепи Economic.bg